Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ E-MAIL TOY.








Η σημερινή ημέρα, 3η Δεκέμβρη είναι η διεθνής ημέρα αφιερωμένη στην αναπηρία.

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τις μετριότερες στατιστικές εκτιμήσεις το 10% του πληθυσμού μιας χώρας έχει κάποια μορφή αναπηρίας;

Γνωρίζετε ότι η αναπηρία ορίζεται σαν εμπόδιο στην πρόοδο και στην κοινωνική ένταξη όχι από τον ανάπηρο/η αλλά από το περιβάλλον (κοινωνικό και δομημένο) που του απαγορεύει να λειτουργήσει;

Σας καλώ να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε όλους και όλες τους φίλους/ες σας. Η ελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία γεμάτη ρατσισμό και προκατάληψη γύρω από την αναπηρία και πολλές φορές και κάποιοι ανάπηροι μπορεί να έχουν συμβάλλει και σε αυτό.

Έχω ένα πολύ προσωπικό μήνυμα για εσένα, φίλε του παναιτωλικου όλη τη ζωή ζω σε συνθήκη κινητικής αναπηρίας και σου λέω το εξής: Μην αποκλήσεις ποτέ άνθρωπο με κριτήριο την αναπηρία του, για το προσωπικό σου όφελος και μόνο, ΕΣΥ θα ζημιωθείς όχι αυτός!

Η κοινωνική απρέπεια και αδιαφορία είναι η ίδια σε διαφορετικές εκφάνσεις, η εγκατάλειψη ενός ζώου, η κατάληψη ενός πεζοδρομίου, η δηλητηρίαση του φυσικού πλούτου, η αδιαφορία στην φτώχεια του διπλανού μας, πάει πακέτο όπως και με πολλά άλλα και με την προκατάληψη και την αδιαφορία για τα θέματα της αναπηρίας.

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, δεν σου ζητώ ούτε να ανάψεις ένα κερί, ούτε να δώσεις χρήματα απλά για λίγα λεπτά διαλογίσου πάνω στον ΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ είναι συνώνυμη με την "αρτιμέλεια" και κάνε κάτι γι' αυτό εκεί έξω στην ζωή!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (GUERREROS) ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ..
Γεράσιμος Πόλης, 46, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

http://access2sea4disabled.blogspot.com