Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GUERREROS


Να μην σβήσει η φωτιά...


TOY Μιχάλη Τσαμπά


Κάτι περισσότερο από ένας χρόνος πέρασε από τότε που το όνειρο πολλών δεκαετιών το έκανε πραγματικότητα μια... τρελοπαρέα. Μια παρέα από παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες, ηλικίες, γούστα, επαγγέλματα, χόμπι αλλά με ένα... κοινό παιδικό έρωτα. Τον Παναιτωλικό. Αυτή την παρέα την μάθατε πρώτοι οι αναγνώστες της Αναγγελίας μέσα από την παρουσίαση που είχε γίνει στα γραφεία των Guerreros. Toν στεγασμένο σύλλογο των φίλων του Παναιτωλικού στην Αθήνα.

Στο πέρασμα του χρόνου αυτή η παρέα μεγάλωσε και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο πλευρό της ομάδας. Μέσα από τις εκδρομές που με πολύ μεράκι, αλλά εξίσου πολλά καρδιοχτύπια και θυσίες διοργανώθηκαν. Γιατί για να βρεθεί μια αναπαυτική θέση σε ένα λεωφορείο και ένα εισιτήριο για το εκτός έδρας ματς κάποιοι τρέχουν πολλές μέρες πριν. Αφιερώνοντας χρόνο που... κλέβουν από την προσωπική τους ζωή.

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά (με τις πιθανότητες λάθους υπέρ μου) 13 εκδρομές διοργανώθηκαν από την μέρα που άνοιξαν τα... Παναιτωλικά γραφεία στις αρχές της Συγγρού. Και είναι μόνο η αρχή, αφού δεν πιστεύει κανείς σε... γρουσουζιές. Ένα χρόνο μετά, αυτό το εγχείρημα που φάνταζε ουτοπικό έχει προχωρήσει για τα καλά, αλλά παράλληλα έχει ανάγκη τον κόσμο του. Τους φίλους του Παναιτωλικού στην Αθήνα, αυτούς που στην αρχή το... αγκάλιασαν αλλά στην πορεία για... χίλιους λόγους το ξέχασαν, το εγκατέλειψαν!

Δεν είναι... αεροπλάνο να έχει αυτόματο πιλότο και να πηγαίνει χωρίς την ανθρώπινη χείρα βοηθείας. Είναι ένα...magic bus που στόχο έχει να βρίσκεται πάντα κοντά στον Παναιτωλικό. Από τις λύπες της Γ΄ εθνικής, ως τις χαρές (όταν με το καλό έρθουν και αυτές) της Σούπερ Λιγκ. Με ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, πάθος και μεράκι η «παρέα» που αναφέραμε πιο πάνω κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε η καρδιά του Παναιτωλικού να συνεχίσει να χτυπάει δυνατά στην Αθήνα.

Στο χέρι όλων όσων διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι να βάλετε ένα μικρό ξυλαράκι ώστε αυτή... η φωτιά πάθους για τον Τίτορμο να μην σβήσει ποτέ!
www.anaggelia.gr