Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

GUERREROS ATHENS CLUB
Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως το μεγάλο όπλο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ είναι ο κόσμος του.Για όλους εμάς ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι : ΙΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΙΔΕΑ-ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ και ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
Πριν 3 χρόνια μια ομάδα νέων ανθρώπων με έντονη ψυχοσυναισθηματική σχέση με το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ κατάφερε να πραγματοποιήσει ενα όνειρο δεκαετιών για όλους τους φίλους του συλλόγου στην ΑΘΗΝΑ : την ίδρυση του Σ.Φ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ''GUERREROS''.
Πρωταρχικός σκοπός μας ήταν να ανταμώσουν όλα τα ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα του νομού μας στην ΑΘΗΝΑ , να ανταλλάξουν απόψεις , να επικοινωνήσουν και όλα αυτά να οδηγήσουν στη γέννηση ενός φορέα που θα μπορέσει να κάνει δυνατή , περήφανη και καθαρή τη φωνή των φίλων του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ στη πρωτεύουσα.Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα χώρο βασισμένο στη προοπτική της σύνθεσης των ηλικιών,τάσεων,αντιλήψεων απαλλαγμένου απο φοβίες,κλισέ και δόγματα που οδηγούν στον οπαδικό αυτισμό με σαφέστατη ημερομηνία λήξης.
Σε όλα αυτά τα 3 χρόνια ζωής των GUERREROS θεωρούμε οτι καταφέραμε να συνδέσουμε λόγο,δράσεις,κινήσεις και επαφές που σκοπό είχαν να προστατέψουν το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ απο τα καρκινώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά παράλληλα και να τιμήσουμε ανθρώπους που πρόσφεραν στην ομάδα και στάθηκαν δίπλα της διαχρονικά με κάθε κόστος.
Εξίσου σημαντική προτεραιότητα υπήρξε η ανάγκη για βελτίωση της εξέδρας και του οργανωμένου οπαδικού κινήματος του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μέσα απο τη σύνθεση των διαθεσιμοτήτων και των δυνατοτήτων της για τη δημιουργία μιας διευρυμένης δομής της ΘΥΡΑΣ-6 που θα καθορίζει η ίδια τη πορεία της μεσα απο τις γενικές συνελέυσεις των μελών της. Αλλωστε οι ιδέες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και της ΘΥΡΑΣ-6 ηταν και θα είναι καθοριστικές για όλους μας ώστε όλες αυτές οι δράσεις να προσδώσουν στο οπαδικό κίνημα την δυναμική που του αρμόζει.
'Ετσι σήμερα ξεκάθαρα μπορούμε να μιλάμε για το πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων επαρχιακής ομάδας στην ΑΘΗΝΑ σε μαζικότητα, δυναμική, συνεχείς δράσεις, εκδρομές,εκδηλώσεις και παρεμβάσεις. Ενα γεγονός που πρέπει να μας κάνει ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε πως όλα αυτά συνέβησαν εφαρμόζοντας στη πράξη τις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας και του διαλόγου επιδιώκοντας τη ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ και την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε απο το τέλμα της παθητικότητας και της μίζερης πραγματικότητας που θέλουν να μας επιβάλουν στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.
Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ έχει εξοστρακίσει τα πέτρινα χρόνια εδώ και κάμποσο καιρό. Θεωρούμε πως οι εποχές που θα έρθουν θα έιναι ένδοξες για τον ιστορικό σύλλογο του ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Γι αυτό το λόγο όλοι μας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, συσπειρωμένοι, οργανωμένοι στο σύνδεσμο βοηθώντας μέσα απο δημιουργικές δράσεις και ισχυρή παρουσία στην εξέδρα στη πραγματοποιήση του κυανοκίτρινου ονείρου. Καλούμαστε λοιπόν να ανακεφαλαιώσουμε το ΕΜΕΙΣ και ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να αποτελέσει τη τομή όπου θα τέμνονται και θα αλληλεπιδρούν βιώματα και εμπειρίες , ο λόγος και οι πράξεις.