Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ GUERREROSΟι μαχητές της Αθήνας
Ο Σύλλογος Φιλάθλων Παναιτωλικού της πρωτεύουσας δυναμικά δίπλα στην ομάδα

Ο Σύλλογος Φιλάθλων Παναιτωλικού Αθήνας μετράει ένα χρόνο ζωής, αλλά η αγάπη των μελών του για την ομάδα, υπάρχει μια ολόκληρη ζωή. Αυτή η αγάπη τους έφερε κοντά και τους οδήγησε να αποκτήσουν κοινή στέγη. Φοιτητές, εργαζόμενοι, μικροί, μεγάλοι, που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά την πρωτεύουσα, ανήκουν στην οικογένεια του Σ.Φ.Π. Αθήνας. Ήδη έχουν εγγραφεί 156 μέλη και η λίστα μεγαλώνει.
Τα γραφεία βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 9, στον ημιώροφο και λειτουργούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Αυτές τις μέρες και ώρες μπορεί κάποιος να περάσει απ’ τα γραφεία και να γίνει μέλος της παρέας. Για την εγγραφή συμπληρώνει αίτηση όπως ορίζει ο νόμος. Η ετήσια συνδρομή είναι 60 ευρώ ή 5 ευρώ η μηνιαία.
Μέλη του Συλλόγου μίλησαν στην «Π» για τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει. «Ο Σ.Φ.Π. Αθήνας είναι πια γεγονός. Αρκετοί άνθρωποι που εργάζονται στην πρωτεύουσα ενώθηκαν και πραγματοποίησαν το όνειρο χιλιάδων φίλων του Παναιτωλικού στην Αθήνα. Περιμένουμε απ’ όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του Παναιτωλικού και στην Αθήνα» μας είπε ο πρόεδρος Χρήστος Τ Όπου κι αν έπαιξε η ομάδα φέτος, είχε στο πλάι της τους φίλους της απ’ τον Σύνδεσμο Αθήνας. Μενίδι, Μέγαρα, Καλαμάτα, έδωσαν τη μάχη απ’ την εξέδρα και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη που πέτυχε ο Παναιτωλικός. Τώρα ετοιμάζονται για να «καταλάβουν» και το Κορωπί στο παιχνίδι της Κυριακής.
Χαρακτηρίζουν τυπικές τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους Συνδέσμους του Παναιτωλικού. Τυπικές και καλές είναι η σχέσεις τους με τη διοίκηση της ΠΑΕ. «Κάθε ένας που βοηθάει τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει τους στόχους του και προσφέρει στην ομάδα, έχει την δική μας στήριξη. Από κει και πέρα όμως δεν σημαίνει ότι θα σιωπούμε αν βλέπουμε κάτι στραβό».
Έχουν αναπτύξει σχέσεις με οργανωμένους συνδέσμους άλλων ομάδων. Με οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα, του Απόλλωνα Αθηνών κ.α. διοργάνωσαν το φθινόπωρο «πρωτάθλημα 5x5» και θα το επαναλάβουν στο μέλλον, ελπίζοντα στη συμμετοχή περισσότερων οργανωμένων συνδέσμων. Προς το παρόν έχουν στρέψει όλες τους τις δυνάμεις στη διοργάνωση αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ».
Τους ρωτήσαμε για τις σχέσεις με τον Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, η λειτουργία του οποίου ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες, υπό την προεδρία του Πέτρου Μίχου. «Εμείς ξέραμε ότι ο Πέτρος Μίχος ήταν παλιός παίκτης και προπονητής. Τώρα ξαφνικά έγινε συνδεσμίτης. Με εμάς δεν έχει έρθει σε επαφή, ίσως γιατί δεν μιλάμε τόσο για τον Ολυμπιακό. Εμείς είμαστε Σύλλογος Φιλάθλων Παναιτωλικού όλης της Αττικής και όχι μόνο της Δυτικής. Όπου χτυπάει η Παναιτωλική καρδιά, υπάρχει χώρος για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας».
Η προσπάθεια ξεκίνησε από ένα πυρήνα φίλων και στην πορεία η παρέα αυξάνει καθημερινά. «Πιστέψαμε ότι μας ενώνει η κοινή αγάπη μας για την ομάδα και κάναμε την αρχή με την ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου» λέει ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τ και προσθέτει: «Νιώθουμε ότι τα καλύτερα έρχονται και το εισπράττουμε από το ενδιαφέρον και τη στήριξη που έχουμε από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Είμαστε εδώ να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και η ιδιοτέλεια είναι ξένη λέξη για μας. Μοναδικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την ομάδα».
Η ονομασία που έδωσαν στο Σύλλογό τους είναι «GUERREROS» (μαχητές) και η μάχη είναι σε εξέλιξη. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια θα είναι στο πλάι της ομάδας. «Μέσα από το σύλλογο, πιστεύω, θα μπορέσει ο κόσμος του Παναιτωλικού στην Αθήνα να οργανωθεί και να ενισχύσει την ομάδα έχοντας μια δυναμική παρουσία στην εξέδρα, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου η ομάδα τον έχει ανάγκη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε το παρόν ο σύλλογος, ο Παναιτωλικός κέρδισε. Αυτό είναι μονό η αρχή» λέει ο Οργανωτικός γραμματέας Δημήτρης Π

Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Π. Αθήνας
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Τ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Τ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας
ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτρης ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτρης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: Θεόδωρος ΜΕΛΟΣ: Κώστας